LA NOSTRA HISTÒRIA

L’any 1892, Pere Bellsolà Bertran, originari d’Aiguaviva (Girona), funda la fleca Bellsolà a la Plaça del Gra de Girona, actualment Av.Sant Francesc 3, treballant amb el blat de les seves pròpies collites.

Al 1940, la fleca passa a mans del fill Robert Bellsolà Bellsolà, que junt amb la seva muller Pilar Fonalleras, expandeix el negoci amb un nou obrador al C/ Joaquim Ruyra, al barri de Montilivi consolidant Can Bellsolà com un dels establiments de referència de Girona.

Als anys 60 segueix la nissaga un home atrevit, Pere Bellsolà Fonalleras, que de la mà de la seva esposa, Mercè Saborido, fa un salt en transformar el negoci en l’empresa Bellsolà SA aixecant inicialment una fàbrica a Aiguaviva. Sense oblidar mai la tradició, serveix a restaurants, bars i botigues d’alimentació i és pionera en l’elaboració de bases de pizza, croissants, brioixeria i pa precuit ja per tot el món aixecant fàbriques a Madrid i a Canàries i venent a tot l’Estat, a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i el Carib obtenint el premi al dinamisme exportador de la Cambra de Comerç.

Bellsolà SA, amb una salut envejable i amb quasi 600 treballadors, arriba a l’any 2003 com la cinquena empresa estatal del sector. Aquell any Pere Bellsolà i Mercè Saborido venen la seva empresa excepte el forn de pa originari de 1982 que representarà la tornada als inicis.

Per diferenciar-se de la gran empresa Bellsolà S.A. venuda, però sense perdre el cognom de llarga tradició flequera artesanal, el fill de Pere, Robert Bellsolà Saborido i, la seva muller, Mireia Oliveras, funden Antiga Casa Bellsolà amb la intenció d’oferir un producte de qualitat tornant als sabors tradicionals.

Mireia Oliveras aplicant els coneixements de la seva llicenciatura en Farmàcia continua la nissaga de forners a Girona i dirigeix actualment, amb un esperit empresarial compromès amb l’entorn i utilitzant ingredients ecològics per oferir el millor i més sa producte, vuit fleques sota el nom Antiga Casa Bellsolà.

La filla de Pere i Mercè, Anna Bellsolà Saborido, funda l’any 2007 a Barcelona el Forn Baluard, segell forner de referència i prestigi a la ciutat comtal.

Fundador: Pere Bellsolà Bertran

Robert Bellsolà Bellsolà

Robert Bellsolà Bellsolà (dreta)

Robert Bellsolà Bellsolà (dreta)

Pilar Fonalleras

Pilar Fonalleras

Treballadors bellsolà carro

Antics treballadors de Bellsolà

pere-bellsola-fonalleras

Pere Bellsolà Fonalleras

A Antiga Casa Bellsolà apostem per treballar sempre amb els valors que ens són propis: tradició, qualitat, renovació i compromís amb els clients. Hereus de la tradició familiar, hem recuperat els orígens i les maneres artesanals del 1892.

SEGUEIX-NOS A LES NOSTRES XARXES SOCIALS   facebookinstagram